Van Dernekler Federasyonu (VANFED) tarafından İstanbul'da organize edilecek ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan ‘Van Kültür Buluşmaları' etkinliğinin lansman toplantısı yapıldı.

“Van Denizini Gördünüz Mü?” sloganıyla gerçekleştirilen ‘3. Van Kültür Buluşmaları' tanıtım toplantısında Van’ın tarihi ve kültürel yerleri, yöresel yemeklerinin yer aldığı tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlik alanıyla ilgili bilgilerin de paylaşıldığı programda, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve birçok kurum kuruluşun da tanıtım günlerine katılım sağlayacağı bilgisi verildi.

"TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR”

Toplantıda konuşan VANFED Başkanı Fatih Yağız, “Van Tanıtım Günleri'ni sizler Van halkımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza duyuracaksınız. Gerçekten sizlerin bizim elimiz, kulağımız, gözümüz olup toplumun her kesimine ulaşacağınıza inanıyorum. Bu anlamda bizlere ciddi bir katkı ve emek vereceğinizi de biliyorum, bundan eminim. Van Dernekler Federasyonu olarak elbette eksiklerimiz olmuştur. Bugün burada, belki de aceleyle ve eksik bir sunumla karşınıza çıkıyoruz. Bunun sebebini açıklamak isterim” dedi.

"VAN DENİZİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Bu yıl ki etkinliğin teması Van Gölü olacağını söyleyen Yağız, “Bir iki bilgilendirme yapmak istiyorum, ardından sunumumuza geçeceğiz. Normalde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sözleşmeyi biraz geç imzaladık. Bu süreçte annemin yoğun bakımda olması ve sonrasında taziye süreci nedeniyle biraz zaman kaybettik. Aslında planımıza göre 4-5 gün sonra burada olacaktık. Ancak, Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının ve diğer katılımcıların Diyarbakır'daki toplantılara katılmaları gerekiyordu. Diyarbakır'da bir hafta süren bu toplantılar nedeniyle, bizim etkinlik tanıtımlarımız için zaman kalmıyordu. Bu yüzden planlarımızı değiştirip, derneklerimizle yapacağımız toplantıyı ve pazar günkü kahvaltıyı iptal ettik. Eş başkanların uçuşlarını erteleyerek dün iki buçuk, üç saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. Ticaret Odası, Van Spor, üniversitemiz, gazeteciler cemiyeti ve birçok sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek etkinliğimize start vermiş olduk. Bu seneki sloganımız: "Van Denizi Gördünüz Mü?" Amacımız, Batı Anadolu, Trakya, Karadeniz ve Ege gibi bölgelerde Van Gölü’nün önemini ve Van Denizi’nin temiz kalması gerektiğini vurgulamak. "Van’da deniz mi var?" diye soranlara cevabımız: Evet, Van Gölü bir deniz kadar büyük ve temiz kalması için dikkat çekmek istiyoruz. Bu sloganla turizmi canlandırmayı ve insanları Van Denizi’ni görmeye davet etmeyi hedefliyoruz. Detaylara fazla girmeden, biraz sonra sohbet havasında devam edeceğiz. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyorum. Van Tanıtım Günleri sloganımızla toplumun her kesimine ulaşacağımıza, manşetlerinizle destek olacağınıza ve Van Dernekleri Federasyonu olarak bu süreci hep birlikte yürüteceğimize olan inancımız tamdır” diye konuştu.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım lansmanına Van Dernekler Federasyonu (VANFED) Başkanı M. Fatih Yağız, Van Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Burhan Süpürgeci, İhsan Tuncil, Vedat Dursun, Bedrettin Dinçer, Enver Pekediş, M. Salih Arat, Mehmet Uçkan, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Çiftçioğlu, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcıları Gökhan Yalçınkaya, Meşruk Koç, Haşim Arvas, M. Sabri Canlı ve kentteki basın mensupları katıldı.

Muhabir: Yeşim Aşan