Van Haber

Van Teknokent Nerede, Nasıl Gidilir?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sınırları içinde yer alan Van Teknokent, Bardakçı Mahallesi, Teknokent Sokak No: 1, Tuşba/VAN adresinde bulunuyor. Teknoloji geliştirmek isteyen girişimciler için kapıları açık olan bu bölgeye ulaşmak oldukça kolay.

Van Teknokent, 27 Ağustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 2012 yılında kurulmuş ve 2013 yılında faaliyete geçmiştir. Van ilindeki tek teknoloji geliştirme bölgesi olan Van Teknokent, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sınırları içinde yer alan bir alanda hizmet vermektedir.

Toplam 220 dönümlük bir alana sahip olan Van Teknokent, üzerinde 3.450 m² kapalı alana sahip idari ve kuluçka binası ile girişimcilere çeşitli olanaklar sunmaktadır. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) ile iş birliği içerisinde, girişimciler ve sanayicilere nitelikli hizmetler sunarak, Ar-Ge ekosistemini desteklemektedir.

Ayrıca, TGBD’nin 58 üyesi ile birlikte Ar-Ge yatırımları ve teknoloji politikalarının belirlenmesinde etkin rol oynayan dernek, ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak bilgi ve deneyim paylaşımını artırmaktadır. Van Teknokent, ayrıca Uluslararası Teknoparklar Birliği’nin (IASP) partnerleri arasında yer alarak, dünya çapında teknoloji geliştirme bölgeleriyle bağlantılarını sürdürmektedir.

Adres: Bardakçı Mah. Teknokent Sk. No: 1 Tuşba/VAN

Loading...