Van Valisi Ozan Balcı Kültüre, Ayanis Kalesinde yapımı devam eden kazı evinde incelemelerde bulunarak “Sanata büyük önem veriyoruz. Van tarihi, kültürü, güzellikleriyle çok önemli bir yer” dedi.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Urartu Kralı II. Rusa tarafından yaptırılan Ayanis Kalesi'nde 37 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarının bu yılki etabında, tapınak bölümüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 odalı yeni bir yapı grubu ile ilk kez bir insan iskeleti ortaya çıkarıldı.

Tuşba ilçesinde yaklaşık 2 bin 700 yıl önceden bugüne ulaşan süslemeleri, kerpiç duvarları, taş işlemeleriyle Urartu Krallığı'nın en görkemli yapılarından biri olan kalede, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle 37 yıldır kazı ve restorasyon çalışmaları yürütülüyor.

Van Valisi Ozan Balcı, çalışmalar kapsamında Ayanis Kalesinde yapımı devam eden kazı evinde incelemelerde bulundu. Vali yardımcısı Musa Göktaş ve kazı ekibinden bilgi alan Vali Balcı, “Kültüre, sanata büyük önem veriyoruz. Van tarihi, kültürü, güzellikleriyle çok önemli bir yer. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Valiliğimizin imkanlarıyla Ayanis Kalesinde 35 yıldır kazı yapan ekibe destek olmak ve onlara daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için kazı evi yaptık.  Çavuştepe’de de kazı evi yapıyoruz. Böylece ekiplerimiz sosyal alanları, laboratuvarı olan bu yapıda daha güzel bir çalışma imkanı bulacak. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Muhabir: Kader Çelik