Van’da 3 Milyon Fidan Projesi Devam Ediyor, Fidanlarımız Hızla Büyüyor. Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğündeki Fidanlık alanını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyarette konuşan Balcı, “Van’ımızın geleceği için çalışıyoruz” dedi.

Van'da hafta sonu hal fiyatları ne durumda? 12-13 Ekim güncel sebze ve meyve fiyatları Van'da hafta sonu hal fiyatları ne durumda? 12-13 Ekim güncel sebze ve meyve fiyatları

Orman İletme Müdürü  Mehmet Kandilli’den bilgi alan Van Valisi Balcı; Vanımızın imarı, inşa edilmesi, gelecek kuşaklara hazırlanması için ekip arkadaşlarımızla beraber devletimizin tüm olanak ve kapasitesini kullanıyoruz. Canla başla, bahane üretmeden Van’ımızın geleceği için çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, tarımdan ormana, alt yapıdan kültürel sanatsal faaliyetlere, hayatın ve yaşamın her alanında arkadaşlarımızla beraber hemşehrilerimizin dualarıyla hizmet ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de Vanımızın hem orman hemde meyve fidanlarıyla ağaçlandırılması. 3 milyon meyve fidanı projemiz devam ediyor. Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidan diktik. Fidanlık alanımızda da şu anda 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız.  Van’ın ağaçlandırılmasını çok önemsiyorum. İnşallah bu meyvecilik projesi devam ettiği zaman Vanımızın meyveciliğinin gelişmesine çok büyük katkısı olacak. Ağaçlandırma konusunda daha çok iş yapmamız gerektiğinin farkındayız. Ağaçlandırma çalışmalarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Vanımıza hayırlı olsun." dedi.

Muhabir: Yeşim Aşan