Van YYÜ’ndeki o bölüm Türkiye’nin devlet üniversiteleri arasında 11’inci sırada yer aldı.

Türkiye’nin en güzel yerleşkesinde yer alan ve önemli üniversitelerinden bir tanesi olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Yüzde 98’lik tercih ve kontenjan dolumuyla geçtiğimiz günlerde rakamları açıklanan Van YYÜ’nin Hemşirelik Bölümü devlet üniversiteleri arasında başarı sıralamasında 11’inci sırada yer aldı.

Van YYÜ’nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Van Muradiye’de Kaçak Balık Avlayan Şahsa 8 Bin 918 TL Ceza Van Muradiye’de Kaçak Balık Avlayan Şahsa 8 Bin 918 TL Ceza

“Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Van YYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün devlet üniversiteleri arasında başarı sıralamasında 11. sırada yer almasının ardından, bu başarının gururunu paylaşmak amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Göz ve Hemşirelik Bölümü'nün değerli akademisyenleriyle bir araya geldi. Rektör Şevli ile birlikte toplantıya Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Cemil Göya ve Prof. Dr. Aydın Görmez ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kayri katıldı.”

19 FAKÜLTESİ BULUNUYOR

Van YYÜ’de; 2020 yılı itibariyle 19 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 49 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır. 2021 yılı itibariyle ön lisans, lisans ve lisans üstü olmak üzere yaklaşık 35 bini aşkın öğrencinin aktif olarak eğitim-öğretim gördüğü üniversite 2 bini aşkın yakın akademik personel, 3 bini aşkın idari personel ile hizmetlerini sürdürmektedir. Van merkezde bulunan Zeve yerleşkesi dışında üniversitenin, Erciş ilçesinde bir meslek yüksekokulu ve bir işletme fakültesi ile Özalp ve Gevaş ilçelerinde meslek yüksekokulları bulunmaktadır.

Muhabir: Güneş Karabulut