Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ‘ İŞKUR Kampüste’ programıyla üniversite öğrencilerinin derslerde aldıkları teorik bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerileri kazanmalarını, özgüven geliştirmelerini, iş dünyasını, geleceğin mesleklerini tanımalarını ve bu yönde farkındalıklarının artmasını sağlanmak amacıyla panel düzenledi.
Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde İŞKUR ve farklı sektör temsilcileri ile üniversite öğrencileri buluşmasını kapsayan panelde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar çalışma hayatı, işgücü piyasası ve 21.yüzyıl becerileri; CMC İletişim ve Çağrı Merkezleri Hizmetler Anonim Şirketi İnsan Kaynakları ve İşe Alım Uzmanı Ümit Özbey sektör deneyimlerini; Akyol Denim Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi CEO, İnsan Kaynakları Uzmanı Serdar Çaça imalat sektörünün sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Bilgisayar Mühendisi, E-Ticaret Uzmanı Eren Görsel Görmen ise e ticaret, girişimcilik ve bilişim sektörüne ilişkin deneyimlerini aktardı.
Panele katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, programı gerçekleştiren Van YYÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İŞKUR ve farklı sektör katılımcılarına teşekkür etti. Rektör Şevli, öğrencilere hitaben, “Sizler üniversitemizde bölümlerinizde aldığınız akademik eğitimle mesleki uzmanlık kazanırken yapılan bu tür etkinliklerle kariyer planlamaya ve geliştirmeye yönelik bir eğitim alıyorsunuz. Bu eğitimler sonucunda öğrenim süreçlerini çok iyi kullanarak yeteneğinize uygun alanlarda iş ve meslek seçimi yapmanıza yardımcı olarak kariyer basamaklarını tırmanmaya başlayacaksınız. Biliyorsunuz, kariyere dair her şeyin tek platformda toplandığı bir platform olan E-İnsan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Ulusal Staj Programı, Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı, YTNK TV, ÜNİ-VERİ ve DABİS gibi eğitim ve iş hayatına dair üretilen kariyer hizmetlerinin fırsat eşitliği temelinde sunulduğu dijital hizmet noktasıdır. Bu platform aracılığı ile staj gibi imkânlara ulaşabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Geçen yıl, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerden dolayı erteledikleri Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nı bu yıl Van YYÜ’nün ev sahipliğinde 3-4 Ocak tarihlerinde Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştireceklerini vurgulayan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Iğdır Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Hakkâri Üniversitesinin de fuara katılacağını belirtti.
Bakanlıkların ve Kurumların İnsan Kaynakları Ofislerinin, Personel Daire Başkanlıklarının Doğu Anadolu Kariyer Fuarına katılacağını ifade eden Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Fuara, Türkiye’deki ve bölgemizdeki birçok kurum ve kuruluş, şirket katılarak siz kıymetli öğrencilerimizin kariyerle ilgili sorularınıza cevap verecekler, çekilişler yapacaklar. DAKAF 2024’de, aynı zamanda sizlere yönelik eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile aktif etkileşimler, firma stantları ve işverenlerin mülakatlar yapılması gibi çeşitli etkinlikler de yer alacak. Belki sizlere staj imkânları sağlayacaklar. Dolayısıyla şimdiden hem Üniversitemizin web sitesinden hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin Yetenek Her Yerde platformu üzerinden kayıt olmanız gerekiyor. 3-4 Ocak’ta büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu konuda bize her türlü desteği sunan ve şimdiden çalışmalarımıza destek veren Van İŞKUR Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
Soru cevap şeklinde devam eden panelin son bölümünde Van İŞKUR bünyesinde gerçekleştirilen İş Kulübü Eğitimine katılan öğrencilere, Van YYÜ Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İŞKUR Müdürü Ali Aslan ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Gümüş tarafından katılım sertifikaları verildi.