Türkiye'nin dört bir yanında üniversite öğrencileri, Semih Çelik tarafından öldürülen 19 yaşında olan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil ile son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyinme kararı aldı.

Van Olimpik Yüzme Havuzu Nerede, Nasıl Gidilir? Van Olimpik Yüzme Havuzu Nerede, Nasıl Gidilir?

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.56.59 (1)

Alınan karara ülke genelindeki üniversitelerden birçok öğrenci ve öğrenci kulüpleri destek verdi.  Siyah kıyafetler giyip pankartlar taşıyan öğrenciler bazı okullarda protesto yürüyüşü düzenledi. Öğrenciler, 'Kadına ve çocuğa dokunma' sloganları attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinde bu eyleme estek verdi. Kadın ve çocuk ölümlerine dikkat çekmek için siyah giyinme kararı alan öğrenciler aynı zamanda Van YYÜ yerleşkesinde kaybolan Rojin Kabaiş’in de biran önce bulunması gerektiğini ve gelecek mutlu bir haberi beklediklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.56.57

Ne olmuştu?
Semih Çelik, 4 Ekim Cuma günü 15:30 sularında Ayşenur Halil'i (19) Eyüpsultan'da boğazını keserek öldürdü.

Aynı gün saat 16:00 sularında Edirnekapı'daki surlarda İkbal Uzuner'i (19) bıçakladı, başını kesip vücudunu parçalara ayırdı.

On dokuz yaşındaki saldırgan daha sonra kendini öldürdü.

Çelik'in babası, polise verdiği ifadede oğlunun beş kez psikolojik tedavi gördüğünü, iki kez kaybolduğunu ve daha önce de kendini öldürmeyi denediğini söyledi.

Basına yansıyan haberlere göre Çelik'in evinde, kafası ile vücudu birbirinden ayrılmış ve vücudu parçalanmış bir kadını tasvir eden kara kalem bir resim bulundu.

Çizimin, Uzuner'in öldürülme şekliyle benzerlik gösterdiği belirtildi.

Muhabir: Kamuran Demir