Van Haber

Van’a 279 Yeni Hekim Atandı: Sağlık Hizmetleri Güçleniyor

Van, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası ile 54 uzman ve 225 pratisyen hekim olmak üzere toplamda 279 yeni hekimin atanmasıyla sağlık alanında önemli bir takviye aldı.

Van, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurası ile 54 uzman ve 225 pratisyen hekim olmak üzere toplamda 279 yeni hekimin atanmasıyla sağlık alanında önemli bir takviye aldı. Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yeni atanan hekimlerin en kısa sürede görevlerine başlayacağı bildirildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurasında ilimize 54'ü uzman hekim, 225'i pratisyen hekim olmak üzere toplam 279 kadro tahsis edilmiştir. İlimizde yeni göreve başlayacak hekimlerimize başarılar diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Bu atamalarla birlikte, Van’daki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlaması hedefleniyor. Yeni atanan hekimler, özellikle uzman kadrolarında yaşanan açıkları kapatacak ve il genelinde sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.

Van halkı, bu yeni atamalar sayesinde sağlık hizmetlerinde yaşanabilecek olası aksaklıkların giderilmesini ve sağlık hizmetlerine erişimin daha kolay hale gelmesini umut ediyor. Atanan hekimlerin il genelindeki hastanelere ve sağlık kuruluşlarına dağıtılmasının ardından, Van’da sağlık alanındaki hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulması bekleniyor.