Van Haber

Van’da AB-Türkiye Enerji İlişkileri Konferansı

Etkinlik, enerji güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve kritik minerallerin stratejik önemi gibi güncel konulu açılış konuşmalarıyla başladı.

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde, Mühendislik Fakültesi Turan Haydaroğlu Konferans Salonu'nda "Küresel Gelişmeler Işığında Avrupa Birliği-Türkiye İlişkilerinde Enerji" temalı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, enerji güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve kritik minerallerin stratejik önemi gibi güncel konuların ele alındığı açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılışta, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Tuntaş ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Belgin Akçay katılımcılara hitap ederek etkinliğin önemine vurgu yaptılar.

Programın oturum başkanlığını Dr. Öğretim Üyesi Altuğ Karabey üstlendi. İlk sunumu gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Hüseyin Caner Can, "Avrupa Birliği Enerji Dönüşüm Kapsamında Yeni Enerji Güvenliği, Çevre ve Kritik Minerallerin Önemi" başlıklı konuşmasında, Avrupa Birliği’nin enerji dönüşümündeki rolü ve kritik minerallerin stratejik önemine dikkat çekti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pınar İpek, "Enerji Dönüşümü ve Jeopolitik Kapsamında AB Enerji İlişkileri" başlıklı sunumunda, enerji dönüşümünün jeopolitik etkilerini detaylandırarak AB’nin enerji politikalarının uluslararası ilişkiler üzerindeki yansımalarını ele aldı.

Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mitat Çelikpala, "Türkiye’nin Enerji Politikalarının Dönüşümü ve Geleceğine Bir Bakış" başlıklı sunumunda, Türkiye'nin enerji politikalarının tarihsel gelişimini ve gelecekteki stratejik yönelimlerini değerlendirdi. Sunumunda, Türkiye’nin enerji bağımlılığı ve uluslararası işbirliklerine dair kritik analizlerde bulundu.

Etkinlik, katılımcıların soru ve yorumlarıyla sona erdi ve enerji ilişkileri üzerine derinlemesine bir tartışma ortamı sağlandı.