Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi'nde meydana gelen anız yangını, çevredeki vatandaşların hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü. Yangın, öğle saatlerinde tarlada anızların tutuşmasıyla başladı. Çıkan yoğun duman, mahalle sakinleri tarafından fark edilince, vatandaşlar hemen harekete geçti.

Yangının yayılmasını önlemek amacıyla mahalle halkı, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına almaya çalıştı. Bazı vatandaşlar su dolu kovalar ve hortumlarla yangına müdahale ederken, diğerleri alevlerin çevredeki evlere ve tarım arazilerine sıçramaması için çaba gösterdi. Olay yerine itfaiye ekipleri ulaşmadan önce yangının büyük kısmı mahalle sakinlerinin çabasıyla kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayda herhangi bir can kaybı ya da ciddi maddi hasar yaşanmadı. Ancak yangının çıkış noktası olan tarım arazisinde bir miktar anızın zarar gördüğü belirtildi.

Kevenli Mahallesi sakinleri, yangın sonrası anız yakmanın tehlikelerine dikkat çekerek, bu tür olayların önüne geçilmesi için daha fazla bilinçlendirme çalışması yapılması gerektiğini vurguladılar. Yetkililer ise, anız yangınlarına karşı vatandaşları uyararak, bu tür durumların hem çevreye hem de insan sağlığına büyük zararlar verebileceğini belirttiler.

Muhabir: Güneş Karabulut