Hacı Osman Camii önünde, Çoban Pazarı olarak adlandırılan boş alanda bir araya gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri, sonbahar aylarına kadar sürülerini güdecek olan çoban adayları ile kıyasıya bir pazarlığa oturuyor. Çobanlar, belirlenen nakit para ya da kuzu karşılığında sürü sahipleriyle anlaşarak sürüleri gütmek için yaylalara çıkıyor.

Van Edremit’te önemli proje: Sahildeki mesire alanı yenileniyor Van Edremit’te önemli proje: Sahildeki mesire alanı yenileniyor

I M G 0572

BASTON TEZGAHLARI AÇILDI

Pazarın değişmeyen yüzleri ise, baston satıcıları. Baston satan kimi vatandaşlar, pazarda tezgâh kurarak ya satın aldıkları ya da kendi yaptıkları bastonları çobanlara satıyor. Baston satıcıları bu sene pazarın sakin geçtiğini ve bu nedenle fazla bir satış yapamadıklarından yakınıyor.

Whatsapp Image 2025 04 17 At 15.24.05

DOLAR BAZINDA ZAM..!

Çoban Pazarındaki baston satıcılarından Kazım Kurt, baston ağacı fiyatlarının geçen seneye göre çok yükseldiğini söyledi. Ağaca adeta dolar bazında zam geldiğini belirten Kurt, “Satışlarımız şu an düşük. Çünkü geçen seneye göre fiyatlar yüksek, baston ağacına da sanki dolar bazında zam gelmiş. Biz bunu çobanlara anlatamıyoruz, onlar da bize kızıyor, sanki fiyatları biz kendimiz yükseltmişiz gibi.” dedi.

3AY BASTON SATIŞI

Üç ay boyunca pazarda baston satışı yaptıklarını söyleyen Kurt, “Satışlarımız Mart’ta başlıyor haziran ayına kadar devam ediyor. bu yıl baston çeşitleri 300 TL’den başlıyor” dedi.

Muhabir: Yeşim Aşan