Van Haber

Van’da doğa katliamı, evsel atıkları torba torba atıp kaçtılar

Van’ın İpekyolu ilçesinde bağlı Kevenli mahallesinde geçtiğimiz günlerde Belediye ekipleri tarafından temizlenen dere kenarı kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından tekrar kirletildi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bağlı Kevenli mahallesinde geçtiğimiz günlerde Belediye ekipleri tarafından temizlenen dere kenarı kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından tekrar kirletildi.

Van’da doğa katliamı devam ediyor. Van Gölü sahillerinde temizlik çalışmalarına rağmen çöp yığınları içinde kalırken, aynı zamanda vatandaşların ortak kullanımı olan parklarda oturaklar ve kamelyalar tahrip ediliyor. Her güne yeni bir sorunla uyanan Van’da bugünde yine bir doğa katliamı gerçekleşti.

İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli mahallesinde bulunan dere kenarı Büyükşehir Belediyesine bağlı temizlik personelleri tarafından temizlenip düzeltilirken kimliği belirsiz kişiler, torbalar içerisinde çöplerini alana bıraktı. Belediye ekiplerince tekrar temizlik çalışması başlatılacak alanda vatandaşlar ise doğayı kirletenlere karşı tepki gösterdi.

“ÖNLEM VE CEZAİ İŞLEM ŞART”

Doğa katliamına tepki gösteren Ali Tuğrul isimli vatandaş, “Daha öncesi bu alan çöpten geçilmiyordu, Muhtar girişimleri sonucu belediye ekipleri kepçeler ile gelerek alanda temizlik ve düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Aradan kısa süre geçmemesine rağmen dün gece alana yine çöp bırakılmış 20 torbaya yakın bir çöp yığını oluştu yine, bununla birlikte gece bu yolda insanlar yürümekte çekiniyor, araçlar yol kenarına çekiyor, burada alkol alıyor, fuhuş için bu güzergahı kullanıyor, araçlarında ki alkol şişelerini ve çöplerini yine bu yola atıyor. Bu alanda sık sık denetimler yapılmalı, özellikle kamera sistemi getirilmeli, yol boyunca bir olay yaşansa buna şahitlik yapacak biri yok, biri vurulsa kim vur duya gidecek, bir an önce gereken önlemler alınmalı, mahalle muhtarı bu anlamda çalışmalar yapıyor, temizlik ve daha iyi gelişmesi anlamında girişimlerde bulunuyor ama sadece muhtar girişimleriyle olamaz, yetkililerin bu anlamda önlem alması gerekiyor” dedi.