Van Haber

Van’da Filistin’e destek, “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi”

Köklü Değişim Medya işgalci İsrail’in Gazze’deki Soykırımın 1. Yıldönümünde “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlığıyla Basın Açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Köklü Değişim Medya işgalci İsrail’in Gazze’deki Soykırımın 1. Yıldönümünde “1 Yıl Geçti, 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlığıyla Basın Açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Köklü Değişim Van Temsilciliği olarak Hz. Ömer Camii'nde basın açıklaması düzenlendi. Programımız Fatih Ergenç’in konuşmaları ile başladı. Ergenç, Yöneticilerin 1 yıldır zulüm karşısında seyirci kaldıklarını bu sessizliğin ihanet olduğunu ve artık sözün değil orduların harekete geçmesi gerektiğini aktardı.

Köklü Değişim Van Temsilciliği adına açıklamayı okuyan Fatih Ergenç, düzenlediği basın toplantısında, "Aksa Tufanı Harekâtı"nın yıl dönümünü değerlendirerek, bu harekâtın Filistin ve Gazze üzerindeki etkilerini vurguladı. Ergenç, "Gasıp Yahudi varlığı 'İsrail'in Mescid-i Aksa topraklarındaki işgali, katliam ve soykırımına karşı başlatılan bu harekât, bir yıl önce 7 Ekim'de gerçekleştirildi. Bu harekât, tüm dünyaya Yahudi varlığının aslında kâğıttan kaplan olduğunu gösterdi" dedi.

Ergenç, Aksa Tufanı Harekâtı ile birlikte İslam ümmetinin zulme boyun eğmeyen ve düşmana teslim olmayan bir yapı sergilediğini belirtti. "İşgalci varlık 'İsrail', 7 Ekim sabahına büyük bir mağlubiyetle uyandı. Bu harekât, 'İsrail' ile yapılan normalleşme planlarını bozdu" şeklinde konuştu.

Fatih Ergenç, geçen bir yılda Gazze’de yaşananları aktardı. "41 binden fazla Gazzeli şehit edildi. Enkaz altında kalanlarla birlikte bu sayının 100 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Gazze'de tam 100 bin ton bomba kullanıldı. 16 bin çocuk, 11 bin kadın şehit oldu. 350 bin bina yıkıldı ve oturulamaz hale geldi" ifadelerini kullandı. Ergenç, Türkiye ve İslam âleminin Gazze'ye destek konusunda atılan adımları eleştirerek, Müslümanların düzenlediği gösteri ve dua nöbetlerine rağmen etkili bir sonuç alınamadığını dile getirdi. "Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan katliamın durdurulması için sokaklara döküldü. Ancak uluslararası şirketlerin zarar etmediği gibi, 'İsrail' ile olan ticaret de devam etti" dedi.

Açıklamalarının devamında, Ergenç, Gazze'ye yönelik çözüm önerilerini sıraladı. "Filistin, İslam toprağıdır. 'İsrail Sorunu' vardır, bu sorun asla BM’ye başvurarak çözülemez. Tek yol, Müslüman ordularının harekete geçirilmesidir" diye konuştu. Ergenç, toplantının sonunda, bir yıl içerisinde Müslüman yöneticilerin atması gereken adımları eleştirerek, "Kınamalar yeterli değil. Gereken eylemler yapılmalı" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı, Ahmet Gülaçtı'nın yaptığı dua ile sona erdi.