Van İHH İnsani Yardım Derneği, öncülüğünde Türkiye genelinde yapılan "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği Van’ın Beşyol meydanında düzenlendi.

Van İHH Derneği temsiclisi Abdullah Tekin, derneğin Van’da hali hazırda 300 yetim çocuğa destek verdiğini ve binin üzerinde aileye gıda ve giyim yardımı yaptığını söyledi. Tekin, bu etkinlik ile Gazze'nin unutulmamasını amaçladıklarını vurguladı.

Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.35.47 (1)

Van'daki '32 Viraj' tarih olacak Van'daki '32 Viraj' tarih olacak

Tekin konuşmasında şunları dile getirdi: "Biz Van İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (İHH) olarak dünyanın 123 ülkesinde hizmet veren, 65'ten fazla ofisi olan büyük bir yardım kuruluşuyuz. Sosyal yardımlarda aktif olarak bulunuyoruz ve vakfımıza ait yaklaşık 23 tane alt vakıf var. Bunlardan biri de yetim vakfımızdır ve bu vakfımıza bağlı olarak şu an burada Gazze’deki yetimler üzerine bir farkındalık çalışması yapıyoruz. Van’da aktif hizmetlerimiz devam ediyor, yaklaşık 300 tane yetime bakıyoruz ve binin üzerinde aileye gıda ve giyim yardımı sağlıyoruz. Bugün burada yüksek bir katılımdan ziyade farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız burada Gazze'yi unutturmamak."

Whatsapp Image 2024 10 05 At 13.35.49

Muhabir: Yeşim Aşan