Van Haber

Van’da Gazze’li kadın ve çocuklar yararına kermes

Van Filistin’e Destek Platformu, Filistin halkına yardım amacıyla Van Beşyol Meydanı’nda bir kermes düzenledi.

Abone Ol

 Geliri Filistin’e gönderilecek olan kermeste fotoğraf sergileri, Filistin temalı ürünler ve kırtasiye ürünleri, birbirinden farklı yemekler yer alacak, kentin en işlek noktasında kurulan kermes bir hafta boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

“GAZZE’DE VAHŞET SÜRÜYOR”

Van Filistin’e Destek Platformu üyesi Hayati Beyde, Filistin halkına yapılan zulüm ve soykırıma dikkat çekti. Beyde, İsrail’in 1948’den beri Filistin’de sürdürdüğü saldırılar ve baskılarla büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirtti. Gazze’nin kuzeyinde aylardır devam eden tecrit ve Filistin halkının açlıkla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Beyde, bu durumun dünya kamuoyunca bilindiğini ifade etti. Aynı vahşetin Lübnan’da da yaşandığını hatırlatarak, Van halkının duyarlılığına teşekkür etti.

“FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Beyde, “Hazreti İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca misali, biz de Van Filistin’e Destek Platformu olarak elimizden geldiği kadar Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdürüyoruz. Hanım kardeşlerimizin evlerinde hazırladığı yiyecekleri Van halkına sunarak Gazze’yi gündemde tutuyor ve Siyonizmin vahşetini unutturmamaya çalışıyoruz. Kermesler düzenliyoruz ve bu etkinlikte Van’daki STK’ların çoğu yer alıyor. Halkımızın gönlünden kopan yardımları Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya da devam edeceğiz," dedi.

“HALKIMIZ MESCİD-İ AKSA'YA VE KUDÜS’E SAHİP ÇIKIYOR”

Kermesin, geçen yıl da düzenlendiğini belirten Beyde, bu yıl 7 Ekim'den itibaren devam eden süreçle birlikte etkinliklerin genişletildiğini dile getirdi. " Kubbetü's-Sahre çadırımız var ve bu çadır uzun bir süre burada kalacak. Halkımız için sergiler ve çeşitli programlar düzenlenecek. Havalar soğuyana kadar kermesimiz devam edecek inşallah. Van halkının duyarlılığına bir kez daha şahit olduk, halkımız Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs’e sahip çıkıyor” diye ekledi. Van Haber