Van Haber

Van'da Gerçekleştirilen Dev Operasyon: Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve 57 ilde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonlarında, uyuşturucu madde üreticileri ve satıcılarına büyük bir darbe vuruldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve Van'ın da aralarında bulunduğu 57 ilde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonlarında, uyuşturucu madde üreticileri ve satıcılarına büyük bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın işbirliğiyle, İl Emniyet Müdürlüklerinin yürüttüğü operasyonlara bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Operasyonlar sonucunda, 967 kilogram uyuşturucu madde ile tam 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, operasyonlarda 644 şüpheli gözaltına alındı.

“Narkoçelik-41” operasyonlarının düzenlendiği iller arasında Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Şanlıurfa, Diyarbakır, Van, Malatya, Adana, Mersin, Antalya, Erzurum, Kayseri, Kocaeli, Afyonkarahisar, Trabzon, Samsun, Hatay, ve daha birçok il yer aldı.

Bu dev operasyon, Türkiye genelinde uyuşturucu madde ticaretine karşı verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü bir kez daha ortaya koydu.