Van’da hafta sonu için piknik planı yapanlar dikkat Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan hava tahmin raporuna göre Van’da hava sıcaklıkları artıyor.

Van’da hafta sonu pikniğe gidecek vatandaşlar dikkat, Van genelinde hafta sonu hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyir etmesi bekleniyor. Sıcak havalara karşı uyarıda bulunan uzmanlar gölgelik alanların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Van'da hava durumunun güneşli olacağı tahmin ediliyor. Van için sıcaklık 30°C'ye kadar çıkıyor. Hissedilen sıcaklık ise 29°C civarında olması bekleniyor. Rüzgâr bugün genellikle orta şiddette olacak. Van'ın yağış ihtimali yüzde 5 seviyelerinde. Gündüz beklenen en yüksek sıcaklık 30°C olarak tahmin edilirken, en düşük sıcaklığın ise 21°C olarak gerçekleşmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü

 

Açıklamanın devamında, “Van'da hava durumu ise; sabah saatlerinde açık 20°C olması bekleniyor. Gün ortasında havanın açık 29°C, akşam saatlerinde açık 28°C, gece açık 21°C olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ise Van'da en yüksek sıcaklığının 31 derece, en düşük sıcaklığın ise 15°C olması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Yeşim Aşan