Van Haber

Van’da Kadınlara Güvenli Ulaşım İmkanı

Van Büyükşehir Belediyesi, kadınların güvenliğini artırmak için Mor Otobüslerde saat 20.00’den sonra durak harici yerlerde inme imkanı sağlıyor. Bu uygulama, durak ile gidilecek yer arasındaki mesafeyi kısaltarak olası tehlikeleri önlemeyi hedefliyor.

Abone Ol

Van Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde kadınların katledilmesi ve kaybettirilmesiyle devam eden her türlü şiddete karşı kadınlara Mor Otobüslerde saat 20.00’den itibaren durak harici yerlerde de inebilme imkanı tanıyan uygulamayı hayata geçiriyor.

Ülke genelinde kadına yönelik her türlü şiddetin katledilmeyle ve kaybettirilmeyle sonuçlandığı son süreçte, Van Büyükşehir Belediyesi, kadınlara ulaşımda yeni bir imkan sunuyor. Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın koordineli yürüttüğü çalışmayla kadınların ulaşım sırasında kendilerini daha güvenli ve huzurlu hissetmeleri için saat 20.00’den itibaren durak harici yerlerde inebilme hizmetini hayata geçiriyor.

Güvensiz mesafe aza indirilecek

Yeni uygulamaya göre, Mor Otobüsleri kullanan kadın yolcular artık saat 20.00’den sonra durak haricinde istedikleri yerde inebilecek. Uygulama ile kadınların durak ile gidecekleri yer arasında uzun mesafenin minimize edilmesi ve kadınların uğrayabileceği olası bir saldırının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kadınlara yönelik hizmetler sürecek

Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, hayata geçirilen uygulamayla özelde kadınlara yönelik artan şiddetin bir nebze de olsa önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti. Daire Başkanlığı, kadınların kendilerini daha güvenli ve huzurlu hissetmeleri için yerel yönetimler olarak görev ve sorumlulukları kapsamında hizmetlerini genişleterek sürdüreceklerini dile getirdi.  Van haber