Yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından her ay açıklanan enflasyon rakamlarına göre kira zam oranları güncellenmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre, Van'daki ev sahipleri kiralarına %64,91 oranında zam yapabilecek.

Temmuz ayında sona eren %25'lik zam sınırının ardından, kira artış oranları enflasyona endeksli olarak belirleniyor. Ağustos ayı enflasyon rakamlarının netleşmesiyle, Eylül ayında uygulanacak kira artış oranı da %64,91 olarak belirlendi.

TÜFE Temmuz ayında %2,47 artış gösterirken, yıllık bazda %51,97 olarak kaydedildi. Bu rakamlarla birlikte, kontrat süresi bu ay dolan ev ve iş yeri sahipleri, kiralarına %64,91 oranında zam yapabilecek.

Van’da Kira Krizi Derinleşiyor

Metropol kentlerle yarışan kira fiyatları, %25'lik zam sınırının kalkmasıyla Van’da daha da yükseldi. Şehirde, 2+1 daireler 10 bin TL ile 14 bin TL, 3+1 daireler 10 bin TL ile 17 bin TL, 4+1 daireler ise 16 bin TL ile 18 bin TL arasında kiraya veriliyor. Bu durum, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir ekonomik sıkıntı yaratıyor ve kira krizi her geçen gün derinleşiyor.

Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi Son Dakika! Çaldıran'da Öğrenci Servisi Şarampole Devrildi

Muhabir: Kamuran Demir