Saray Nüfus Müdürlüğü nerede, nasıl gidilir? Saray Nüfus Müdürlüğü nerede, nasıl gidilir?

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli mahallesinde ikamet eden vatandaşlar kış mevsimi öncesi yaşadıkları doğalgaz sorunu nedeniyle AKSA Doğalgaz hizmet ofisi önüne giderek eylem gerçekleştirdi.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 17.31.28

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, kış mevsimi öncesinde yaşadıkları doğalgaz sorunu nedeniyle AKSA Doğalgaz hizmet ofisi önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi. Soğuk havaların yaklaştığı şu günlerde doğalgaz bağlantısı yapılmayan ya da sorun yaşayan vatandaşlar, mağduriyetlerini dile getirerek yetkililerden çözüm istedi.

Eyleme katılan mahalle sakinleri, doğalgaz altyapısının tamamlanmadığını, birçok evde hâlâ doğalgaz bulunmadığını ya da düşük basınç nedeniyle yeterince kullanılamadığını ifade etti. Kış mevsimine sayılı günler kala ısınma problemi yaşayan halk, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep etti.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 17.31.28 (1)

Mahalle sakinleri, doğalgazın olmadığı için zor durumda olduklarını belirterek şunları söyledi: "Her kış aynı sorunları yaşıyoruz. Bu kış da doğalgaz bağlantısı yapılmadı. Biz kombileri aldık, evimize doğalgaz döşettik ama hala kullanamıyoruz. Soğuklar başlamadan bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Çocuklarımız üşüyor, yetkililer sesimizi duysun."

Vatandaşlar, doğalgazın gecikmesinden dolayı AKSA Doğalgaz yetkililerine tepkilerini dile getirirken, çözüm konusunda adım atılmaması durumunda protestolarını sürdüreceklerini belirtti. Bazı eylemciler, doğalgaz bağlantılarının hızlandırılması ve hizmet kalitesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Bir diğer mahalle sakini ise şu ifadeleri kullandı: "Her yıl aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Biz, faturalarımızı ödemeye razıyız ama doğalgazımızı bir türlü getiremiyorlar. Çocuklarımız hasta oluyor, soğukta ne yapacağız bilemiyoruz. Kış kapıya dayandı, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz."

Muhabir: Halit Aydin