Van Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz Spor Okulları: Kayıtlar Başlıyor! Van Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz Spor Okulları: Kayıtlar Başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlandı. Bu kararlara göre, Van’da Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk görevden alınırken, yerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararları dikkat çekti. Dört ülkeye yeni büyükelçi atanırken, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında da önemli değişiklikler yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nda görevden alınan bir isim ve Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda yapılan değişiklik de kamuoyunun gündeminde yer aldı.

VAN’DA ÖNEMLİ BİR ATAMA

Karar kapsamında Van’da Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü'nde de dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. Uzun süredir bu görevi yürüten Mustafa Şentürk görevden alındı. Yerine ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya atandı.

MELİKUNNAS ÖZKAYA KİMDİR?

1974 yılı Ağrı doğumlu olup, İlk, Orta ve Lise tahsilini Aydın ili, Nazilli ilçesinde tamamladı. Girdiği Üniversite sınavında İ.Ü. Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünü kazandı. Üniversiteden Orman Mühendisi ünvanıyla mezuniyetine müteakip Orman Bakanlığı'nda SSK'lı Mühendis olarak göreve başladı. Askerlik görevini Kayseri 1. Komando Tugayında Yedek Subay olarak tamamladı.

Orman Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı 3.'lükle kazandı. Sırasıyla Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'nde Mühendis, Alanya AGM Mühendisi, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü - Taşağıl Orman İşletme Şefi, Alanya Milli Park Şefliği görevlerinde bulundu. Akabinde Aydın İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne tayin oldu. Bakanlığımızın 2011 yılında yapılanmasıyla birlikte Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü - Aydın İl Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

Devamında Manisa Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü'ne Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandı. 5 yıllık görev süresinin sonunda da 10. Bölge Müdürlüğüne (Sinop) Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2023 yılından itibaren 14. Bölge Müdürlüğüne (Van) Bölge Müdürü olarak görevlendirilmiş olup halen aynı yerde aynı görevi yapmaktadır. Tekrar girmiş olduğu üniversite sınavında A.Ü. İktisat Fakültesi-Kamu Yönetimi bölümünü kazandı ve mezun oldu.

Ayrıca Adnan Menderes Üniversitesi – İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini bitirip Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Uzmanı unvanını aldı.

“Türkiye'de Korunan Alan Olarak Milli Parkların Yönetimi" alanında Yüksek Lisans Tezi bulunmaktadır. Ayrıca Eylül-2018 yılında UAKB (International Book Chapter)' de IVPE Yayınları, Cetinje, Montenegro, da “Korunan Alan- Katılımcı Yaklaşımı: DYBM Deltası Milli Parkı Örneği" isimli bilimsel bir makalesi ve yine Gece Akademi Yayınevinden Haziran- 2019 tarihinde “Muğla- Marmaris Milli Parkı Durum Analizi: Sorunlar , Beklentiler ve Çözüm Önerileri" isimli ikinci makalesi ile Aralık-2021 yılında Gece Kitaplığı Yayınlarından ''Önemli Bir Destinasyon: Spil Dağı Milli parkı '' isimli üçüncü makalesi de uluslararası hakemli dergi ve kitaplarda yayınlanmıştır. İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Van 65 Haber