Van Valiliği, Pazar günü beklenen şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Van ilinin kuzey, doğu ve güney ilçelerinde Pazar günü öğle saatlerinde yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Bu ilçeler arasında Çaldıran, Erciş, Muradiye, Özalp, Saray, Başkale, Bahçesaray ve Gevaş yer alıyor.

Ayrıca, Pazar sabahı ve akşam saatleri arasında Van genelinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) beklendiği, özellikle güney ilçelerinde (Bahçesaray, Gevaş, Başkale, Gürpınar, Çatak) yer yer fırtınamsı rüzgarın (50-70 km/sa) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Van’da Arıcılık Turizmi: Yerli Turistler Kendi Ballarını Hasat Etti! Van’da Arıcılık Turizmi: Yerli Turistler Kendi Ballarını Hasat Etti!

Valilik, yağış ve kuvvetli rüzgarla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak, ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını gibi risklere dikkat çekti. Ayrıca, deniz ulaşımında da aksaklıklar yaşanabileceği belirtilerek, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Muhabir: Kamuran Demir