Van Haber

Van’da mahsur kalan yavru kediler kurtarıldı

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bahçıvan mahallesinde bir işletmenin çatısında mahsur kalan yavru kediler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Abone Ol

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı bahçıvan mahallesinde bir işletmenin çatısında mahsur kalan yavru kediler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Van’ın İpekyolu ilçesinde geçtiğimiz günlerde anne kedinin araç altında kalmasıyla yavru kediler çatı da mahsur kaldı, çevre de esnafın ulaşamayıp aşağıdan et attığı kediler için itfaiye ve hayvan ekiplerine haber verildi.

Yeni Doğu Gazetesi muhabiri ihbarı üzerine Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri alana gelerek mahsur kalan yavru kedileri bulundukları çatıdan kurtardı. Van’ın İpekyolu ilçesi Bahçivan Mahallesinde bir binanın çatı katında kedi seslerinin gelmesi üzerine olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaklaşık 45 dakikalık çalışmanın ardından mahsur kalan 1 yavru kediyi kurtardı.

Ulaşması mümkün olmayan bir noktada yer alan diğer 2 kedi ise açılan boşluktan çıkarak uzaklaştı. Yavru kedilerin aynı noktaya tekrar girmemesi için ekipler, boşlukları da kapattı.  İtfaiye ekipleri tarafından çıkartılan yavru kedi ise tedavisi yapılmak üzere Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.

“VATANDAŞLARDAN TAKDİR ALDI”

Yaklaşık bir haftadır kedilerin çatıda olduğunu ve kendi imkanlarıyla aşağıdan yukarı et atarak kedileri beslediklerini söyleyen esnaflar, “Anneleri öldükten sonra yavru kediler çatı da mahsur kaldı, bugün İtfaiye ekipleri gelerek yavru kedileri kurtardı. Yavru kediler artık soğukta aç bir şekilde mahsur kalmayacak sıcak bir yuvada büyüyecekler. Bu anlamda Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür ederiz” dedi.