Van İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, kentin farklı noktalarında bulunan park ve Valilik bahçesine bilgilendirme stantları kuruldu.

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kentin farklı noktalarında bilgilendirme stantları kuruldu. Bu stantlar, özellikle park alanları ve Van Valiliği'nin bahçesi gibi yoğun bölgelerde vatandaşların erişimine sunuldu.

Stantlarda, vatandaşlara aşının önemi, kanserden korunma yolları, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi gibi konularda bilgilendirme yapılıyor. Özellikle İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Valilik önünde ve Kent Park’ta açılan stantlar, halkın büyük ilgisini çekti.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, stantları ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve görevli sağlık personeline teşekkür etti. Van İl Sağlık Müdürlüğü, hafta boyunca düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle toplumda farkındalığı artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefliyor.

Muhabir: Kamuran Demir