Son dakika! Van'da yasaklama kararı Son dakika! Van'da yasaklama kararı

Van Çatak Belediyesi yaz aylarının başlamasıyla ilçenin her noktasında Karasinek ve Sivrisinek oluşumuna karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Çatak Belediyesi ekipleri, halkın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla düzenli olarak ilaçlama yapmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında artan sivrisinek ve karasineklere karşı etkili bir mücadele veren belediye ekipleri, tüm mahallelerde bütün cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinde ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Belediye Eş Başkanları Reşat Eraslan ve Gülten Baran çalışmalarla ilgili: “İnsan sağlığı kadar çevre için de önemli olan bu uygulama sayesinde karasinek ve diğer Sivrisineklerden kaynaklanan salgın hastalıkların önüne geçilerek ilçemizin daha temiz bir çevreye kavuşturulması amacıyla çalışıyoruz. Önceliğimiz Sivrisineklerin üreme kaynağı olan yerler. Özellikle çöp konteynerleri ekiplerimiz tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Yaz ayları boyunca sürecek olan ilaçlama çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın Sivrisineklerden, sineklerden ve hastalıklardan uzak rahat bir yaz dönemi geçirmelerini amaçlıyoruz. Halkımızın sağlığını doğrudan ilgilendiren temizlik konusunda belediye olarak titizlikle görev yapıyoruz.” dedi.

Vatandaşlar ilçe genelinde yapılan çalışmalardan memnun olduklarını Belediyenin çevre düzeni ve sağlığı için yaptığı çalışmaları faydalı bulduklarını ifade ettiler.

Muhabir: Adil Harmancı