Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı şerefiye mahallesi Musa Anter Barış Parkı önünde patlayan su hattı yolları gölete dönüştürürken VASKİ ekipleri tarafından yapılacak onarım çalışması kapsamında yollar trafiğe kısmi olarak kapatılacak.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'nde, Musa Anter Barış Parkı önünde bir su hattının patlaması, bölgede ciddi su birikintilerine yol açtı. Patlama nedeniyle Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ekipleri acil müdahale başlattı.

Patlayan su hattı, yolların gölete dönüşmesine neden olurken, VASKİ ekipleri onarım çalışmaları için harekete geçti. Yapılacak çalışmalar kapsamında, Kültür Sarayı Kavşağı’ndan Çohaz Kavşağı’na çıkan yol trafiğe kısmi olarak kapatılacak. Trafik akışı, güvenlik ve çalışmaların hızla tamamlanabilmesi için alternatif güzergâhlara yönlendirilecek.

VASKİ ekipleri, arızaya müdahale ederken, bölgede kontrollü bir şekilde su kesintisi yaşanacağını duyurdu. Ekipler, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve suyun tekrar verileceğini belirtti.

Vatandaşların, onarım süresince sabırlı olmaları ve su tasarrufu konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. VASKİ, gelişmeler hakkında halkı bilgilendirmeye devam edecek.

Muhabir: Yeşim Aşan