Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Van İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik " Çalışma İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Selim Çelik, ilgili şube müdürleri, şefler, teknikerler, teknisyenler, DİBBYS ve Belgenet il sorumluları, ayrıca Web İçerik Yönetimi il ve ilçe sorumluları katıldı.

Teknolojinin Geleceği ve Diyanet İçin Fırsatlar

İstişare toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Miraç Atmış’ın sunumuyla başladı. Başkan Atmış, "Teknolojinin Geleceği: Diyanet İşleri Başkanlığı İçin Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı bir sunum yaptı. Bilgi ve teknolojinin tarihsel gelişimini ele alan Atmış, günümüzde insan gücünün yerini robotların, insan zekasının yerini ise yapay zekanın almaya başladığını belirtti. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyonu doğrultusunda, bilişim ve teknolojinin imkanlarından yararlanarak dünyanın her köşesindeki insana ulaşmayı hedeflediğini vurguladı. Atmış, "Kendimizi yenilememiz, bilişim ve teknolojiden en üst seviyede yararlanmamız gerekmektedir. Bilgiyi ve teknolojiyi iyi yönde kullananlar olduğu gibi, kötü yönde kullananlar da var. Bizler, bilgiyi ve teknolojiyi iyi yönde kullanmalıyız," dedi.

Pardus’a Geçiş ve Yeni Teknolojik Uygulamalar

Daha sonra DİB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Saha Sorumlusu Sami Kaya, Başkanlıkta kullanılan Pardus İşletim Sistemi'ne geçiş süreci hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Ayrıca, DİBBYS, Belgenet ve Web içerik yönetimi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantı sırasında, katılımcılar görevleri esnasında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Başkan Miraç Atmış, yöneltilen soruları yanıtlayarak toplantıyı sonlandırdı.

Muhabir: Kader Çelik