Van’da uzun süredir gündemden düşmeyen uçak seferi tartışmaları bir kez daha hayal kırıklığına dönüştü. Pandemi döneminde 24 olan uçuş sayısının 12'ye düşmesiyle birlikte bilet bulma sıkıntısı yaşayan Vanlılar, yetkililere sürekli çağrılar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde bu sorunla ilgili olumlu bir gelişme yaşanacağı duyurulmuştu, ancak yine beklentiler karşılanmadı.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile yaptığı görüşmenin ardından 15 Eylül’den itibaren Van’da uçak seferlerinin arttırılacağı müjdesini vermişti. Ancak tam tersi bir durum yaşandı: Beklenenin aksine uçuş sayısı 15 Eylül'de 3 sefer daha eklenmesi beklenirken, mevcut sefer sayısı 10’a düştü.

VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar VanSpor Kulüp Başkanı Erol Temel'den Açıklamalar

Vanlılar Bilet Bulmakta Zorlanıyor

Pandemiden sonra yarıya indirilen uçak seferleri, Van halkını zor durumda bıraktı. Uzun süredir havayolu şirketlerine ve yetkililere yapılan çağrılara rağmen, uçuş sayılarının artırılması konusunda ilerleme sağlanamadı. Vanlı turizmci Abdulkerim İnce'nin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Burhan Kayatürk’ün kendisini ziyaret ederek THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile görüşme yaptığını, 15 Eylül itibarıyla 3 ek uçuş sözü alındığını duyurmuştu. Bu haber, yerel ve ulusal medyada olumlu bir gelişme olarak yankı bulmuştu.

Ancak Gerçekler Farklı!

15 Eylül geldiğinde uçuş sayısının 15’e çıkarılması beklenirken, tam aksine 10’a düşürülmesi büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 16 ve 17 Eylül tarihlerinde ise uçak sefer sayısı ancak 12'de kaldı. Van’da turizm ve ulaşım sektöründe büyük önem taşıyan bu sorunun çözülememesi, halkın tepkisine yol açtı.

TÜRSAB'dan Sert Eleştiri

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, durumu şu sözlerle eleştirdi: “Bir acentemiz, TÜRSAB sayfasında ‘flaş haber’ diye duyurduğu müjde yalan oldu. THY, 15 Eylül itibarıyla bir uçuşumuzu daha iptal etti. 11 olan sefer sayısı 10’a düştü. Van'daki siyasi aktörlere sesleniyorum: Lütfen bize artık müjde vermeyin, müjdeleriniz ters tepiyor.”

İş Dünyasından Tepki

Vanlı iş insanı Feridun Irak da tepkisini dile getirerek, "Eskiden Van’a günde 20'den fazla uçuş vardı, şimdi bu sayı 11’e düştü. Vekilimiz, genel müdürle görüştü ve halkın mağduriyetini iletti. 15 Eylül’den itibaren 3 ek sefer sözü alındı, ancak geldiğimiz noktada uçuş sayısı 10’a düştü. Halkla adeta dalga geçiliyor," ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kader Çelik