Van Haber

Van'da Uçak Yok Ama Uçan Çok!

Van Ferit Melen Havalimanı Ağustos İstatistiklerinde Yüksek Trafik Oranlarıyla Dikkat Çekti.

Van Ferit Melen Havalimanı Ağustos İstatistiklerinde Yüksek Trafik Oranlarıyla Dikkat Çekti

Sık sık uçuş eksikliği ve bilet fiyatlarının yüksekliği ile gündeme gelen Van, Ağustos ayı uçuş istatistikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin en yoğun hava ve kara trafiğine sahip illerinden biri olan Van, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre, yılın 8. ayında önemli bir yolcu ve uçak trafiği hacmine ulaştı.

Ağustos ayında Van Ferit Melen Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 137.371 kişi, dış hat yolcu trafiği ise 228 kişi olarak kaydedildi. Toplamda 137.599 yolcuya hizmet veren havalimanı, uçuş kapasitesini her geçen ay artırmayı sürdürüyor. Aynı dönemde havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı, iç hatlarda 2.107, dış hatlarda ise 3 olmak üzere toplamda 2.110'a ulaştı. Ayrıca, kargo, posta ve bagaj trafiği ağustos ayında 1.446 ton olarak gerçekleşti.

Van, Yılın İlk 8 Ayında 1 Milyon Yolcu Sınırını Aştı
Van Ferit Melen Havalimanı, 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde ise toplam 1.103.049 yolcuya hizmet verdi. Bu dönemde havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği 13.124'e ulaşırken, toplam yük trafiği 11.020 ton olarak kaydedildi. Bu rakamlarla Van, yılın ilk 8 ayında 1 milyon yolcu sınırını aşmayı başardı.

Van'a Ek Uçuş Seferleri Müjdesi
Sürekli olarak uçuş eksikliği nedeniyle gündemde olan Van, geçtiğimiz günlerde beklenen ek uçuş müjdesine kavuştu. Uzun süredir kent halkı ve yerel yöneticiler tarafından talep edilen ek seferlerin biri gece saatlerine konumlandırılarak devreye alındı. Bu ek seferler için kentte bir dönem Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürüyüşler düzenlenmiş ve uçuş sayısının artırılması için çeşitli girişimlerde bulunulmuştu.

Van, bölgedeki stratejik konumu, artan uçuş talebi ve turizm potansiyeli ile gelecekte havacılık alanında daha da gelişmesi beklenen şehirler arasında yer alıyor. Yılın geri kalan aylarında da uçuş sayılarının artması ve Van’ın bu trafiği daha da yoğunlaştırması hedefleniyor.