Van’ın en İşlek caddelerinde biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve kontrolsüz bir şekilde yıkımı yapılan bina çalışmaları haftasını doldururken diğer taraftan farklı illerde bir gecede yapımı tamamlanan köprüler dikkat çekti.

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

Van’da son aylarda şehir merkezinde yıkımına başlanan binalar kent estetiğini bozarken diğer taraftan olası tehlikelere davetiye çıkarıyor. Kentin en işlek caddelerinden olan Maraş caddesi üzerinde yaklaşık 3 aydır yıkımı devam eden bina çalışmalarına bir çalışma daha eklendi eski halk bank binası için alınan yıkım kararı sonrası cumhuriyet caddesi üzerinde başlatılan bina yıkım işlemi haftasını doldurmasına rağmen sona eremezken yıkım esnasında herhangi bir önlemin alınmaması da tehlikeye davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar yapıların biran önce kaldırılması gerektiğini belirtirken alınmayan önlemler nedeniyle can kaybı veya yaralanmaların meydana gelebileceğini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, “Kentin en işlek caddelerinden aylardır devam eden bina yıkım işlemleri maalesef tehlike oluşturuyor. Hem yaya hem de araç sürücüleri için tehlike arz eden çalışmalar biran önce tamamlanmalı. Kaldırımlar kapatılmış, yayalar mecbur yolu kullanıyor hal böyle olunca araç sürücüleri de zorluk çekiyor. Farklı illere baktığımız zaman bu tür yapılar bir iki gün içinde kaldırılıyor. Konu Van’a gelince ağır işleyen tüm çalışmalar gibi bu işlerde ağır işliyor. Gelişi güzel aylarca kaldırımlar kapatılamaz ve bir yıkım çalışması aylar veya haftalar süremez, bununla ilgili yetkili belediyeler kontrolleri sağlayıp gerekli cezai işlemleri yapmalı. Maalesef Van sahipsiz bir memleket, çok güzel olmakla birlikte çok sahipsiz bir kent, bu çok üzücü bir durum” dedi.

Muhabir: Hikmet Pülat