Kadirşinas Vanlılar Derneği Başkanı Vedat Özgür, 35 yıllık vergi mükellefi olarak Van'da egzoz spirali ve benzeri imalatlar yapmaya devam ettiğini belirtti. Özgür, “Aramızda sıkça konuşuruz; bazı kişiler yükünü tutup zengin olduktan sonra Van'dan gidiyor. Bu söz çok haklı ve yerinde” dedi.

2015 yılında imalat makineleri almaya başladığını ifade eden Özgür, iş yerinin küçük gelmesi nedeniyle oto sanayi sitesi yönetiminden arsa tahsisi talep ettiğini ancak çeşitli bahanelerle bu isteğin reddedildiğini aktardı. O dönemde Oda Başkanı Kenan Akalın'ın önerisi üzerine, Fahri Solmaz'ın kooperatifine üye olduğunu ancak şu an itibarıyla oraya daha temel bile atılmadığını belirtti.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ne başvurduğunu ve zor şartlarla bina inşa edip taşındığını söyleyen Özgür, “İki yılı aşkın süredir hiçbir sivil toplum kuruluşu ya da Van’ın ileri gelenlerinden biri, 'Sen ülkemizde 3 ilde yapılan bir imalat yapıyorsun, başarılar dileriz' demedi. Sadece KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, Kayseri’den gelen iş adamlarıyla birlikte iş yerimi ziyaret etti” dedi.

Van'da lösemi hastası çocuklar yararına kermes düzenlendi! Van'da lösemi hastası çocuklar yararına kermes düzenlendi!

Van'a yaptıkları üretimin sadece %20'sini satabildiklerini, %50'sini Doğu Anadolu Bölgesi'ne, geri kalan %50'sini ise ülkenin birçok iline gönderdiklerini ifade eden Özgür, “Bu şartlarda bu memlekette iş yapmak ve yatırım yapmak çok doğru değil. Oysa ki ben Van sevdalısı biri olarak ilimde kalmaya devam ediyorum. Kısaca söylemek gerekirse, memlekette yatırımcıya yeterince sahip çıkılmıyor ve gitmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Muhabir: Kemal Çamlı