Van Haber

Van’da Yatırımlar Tüm Hızıyla Devam Ediyor: Binlerce Personel Alınacak

Van Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalarla inşaat çalışması devam eden yatırımlar sona yaklaşırken yapılan yatırımlarla binlerce personel alınması hedefleniyor.

Van Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalarla inşaat çalışması devam eden yatırımlar sona yaklaşırken yapılan yatırımlarla binlerce personel alınması hedefleniyor.

Van Valiliği koordinesinde yürütülen çeşitli projeler, şehrin gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, yapımı süren yatırımları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Balcı, eski Van Şehri, tekstil fabrikaları ve eğitim alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını gözden geçirdi.

HEDEF 50 BİN İSTİHDAM

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu.

Van'ın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirten Vali Balcı "Valiliğimizin koordinasyonuyla 6 tane fabrika yapmıştık. Yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Tam kapasiteye geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Bu alanda da 4 tane daha fabrika yapımı devam ediyor. 1600 kişi de burada istihdam edilecek. Hedefimiz 5 yıl içerisinde tekstilde 50 bin istihdam sağlamak.” dedi.

Özel Eğitim Kampüsü ile Engelli Çocuklara Yeni Bir Ufuk

Vali Ozan Balcı, engelli öğrenciler için yapılan özel eğitim kampüsünün inşaatında da incelemelerde bulundu. Anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve uygulama lisesinden oluşan kampüs, engelli çocuklar için modern eğitim ve yaşam alanları sunacak. Vali Balcı, “Bu okullar engelli çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak ve ailelerinin yükünü hafifletecek” dedi.

Sosyal Hizmet Kampüsü: Engellilere ve Dezavantajlı Gruplara Destek

Van’daki bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsü, toplam 14 yapı bloğundan oluşuyor. Kampüs, Aktif Yaşam Merkezi, Bakım ve Rehabilitasyon İdari binası, konaklama binaları, Çocuk Evleri, spor kompleksleri ve yüzme havuzları gibi donatılara sahip olacak. Bu tesisler, engelli bireyler ve dezavantajlı grupların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Tarihi Van Şehri Restorasyon Çalışmaları

Vali Balcı, Eski Van Şehri'nde bulunan tarihi Ulu Camii ve Kızıl Minareli Camiinde yapılan restorasyon çalışmalarını da inceledi. Restorasyonun hızla devam ettiğini belirten Balcı, “Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız kültür turizmine büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu. Ayrıca, Süleyman Han Camii restorasyonunun tamamlandığını ve ibadete açıldığını da ekledi.

Orman ve Fidanlık Projeleri: Van’ın Yeşil Geleceği

Vali Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü'nde bulunan fidanlık alanını ziyaret etti. Burada, 3 milyon meyve fidanı projesinin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Balcı, “Van’ın ağaçlandırılması projeleri bizim için çok önemli. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Van’da Ekonomik ve Sosyal Yatırımlar Devam Edecek

Yatırımların son hızıyla devam ettiği Van’da, bu projelerle birlikte binlerce yeni personel alınması hedefleniyor. Eğitimden sağlığa, tarımdan kültürel sanatsal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede yürütülen bu çalışmalar, Van’ın kalkınmasına büyük katkı sağlıyor.