Van’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarılarıyla öne çıkan öğrenciler, Van Valisi Ozan Balcı tarafından ödüllendirildi. Vali Balcı, Valilikte düzenlenen törende öğrenciler, öğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Törene katılan öğrenciler, elde ettikleri başarılar dolayısıyla tebrik edildi ve takdir topladı.

Vali Balcı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, sınavlarda gösterdikleri üstün başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Balcı, "Çalışan herkes emeğinin karşılığını alacaktır. Sizler de bu çalışmalarınızın meyvesini aldınız. Üniversite hayatınızda da aynı azimle devam ederek başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi.

Tören sırasında, dereceye giren öğrencilere başarılarının birer sembolü olarak saat ve kitap hediye edildi. Öğrencilerle tek tek fotoğraf çektiren Vali Balcı, bu ödüllerin bir motivasyon kaynağı olmasını temenni etti. Törenin sonunda öğrenci ve velilerle sohbet eden Balcı, onların eğitim hayatına yönelik beklenti ve önerilerini de dinledi.

Ödül töreni, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin motivasyonunu artırdı. Veliler, çocuklarının başarılarından dolayı duydukları gururu dile getirirken, öğretmenler de öğrencilerinin başarısını kutladı. Bu ödüllendirme etkinliği, Van'da eğitime verilen önemin ve başarıların teşvik edilmesinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü Van’da Filistin İçin Destek Yürüyüşü
Muhabir: Güneş Karabulut