Trafik sorununun her geçen gün arttığı, park sorununun kangrene dönüştüğü ve yapımı yılan hikayesine dönen çevre yolu eksikliğinin ardından, trafik ışıkları ve levhaların bulunmadığı cadde adeta Hindistan trafiğini andırıyor.

 

Van’da geçtiğimiz yıllarda Çohaz Kavşağı yenilenerek ışıklandırma sistemi ile trafiği rahatlatacak bir düzenleme yapılmıştı. Ancak, Çohaz Kavşağı'nı geçip yol değiştirmek isteyen sürücüler, bir alt sokaktan geçerken yayalara yol vermiyor ve aynı zamanda birbirlerine de yol vermeyerek kazalara davetiye çıkarıyor.

 

Yaşanan sorunla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar cadde üzerine biran önce trafik levhaları ve ışıklandırma sisteminin getirilmesi gerektiğini söyledi. Her an trafik kazası olayı yaşanabileceğini söyleyen Ali Arslan isimli bir vatandaş, “Hemen ileride bir okul var, öğrenciler sürekli bu yolu kullanıyor, normalde insanlar yola çıkarken sağına ve soluna bakması gerekiyor ama bu yol öyle değil dört bir tarafına bakman gerekiyor, nereden bir araç çıkacağı belli olmuyor ve bu araç sürücüleri yayalara yolda vermiyor. Zaferler İlk Okulu yukarısında yaşanan trafik sorunu resmen Hindistan trafiğini aratmıyor. Yetkililere çağrımız buraya biran önce gerekli çalışmalar yapılmalı” dedi.

 

 

Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor Kartal Yuvası ışıl ışıl yanıyor

 

 

Muhabir: Yeşim Aşan