Van Haber

Van’ın en ücra bölgelerine PTT ile kitap desteği

Van Valisi Ozan Balcı'nın himayelerinde yürütülen "Kitap Van Projesi," bireylerin zihinsel ve duygusal gelişimine katkıda bulunma hedefiyle hızla devam ediyor.

Abone Ol

Van Valisi Ozan Balcı'nın himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras'ın önderliğinde yürütülen "Kitap Van Projesi," bireylerin zihinsel ve duygusal gelişimine katkıda bulunma hedefiyle hızla devam ediyor.

Proje kapsamında, Van genelinde kitap ulaştırılmayan okul kalmadı. Türk ve dünya edebiyatının önemli eserleri, yabancı dil ve yetenek kitapları okullara kazandırıldı. Ayrıca okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm sınıflara, öğrencilerin dönüşümlü olarak okumasına olanak sağlayacak kitaplar temin edildi.

BÜYÜK KİTAP OKUMA YARIŞMALARI VE KİTAP DAĞITIMI

Kitap göndermenin yanı sıra, okuma alışkanlığını artırmak amacıyla il genelinde öğrencilerin katılımıyla büyük kitap okuma yarışmaları düzenlendi. Her öğrencinin evinde bir kitaplık oluşturulması için PTT Kargo aracılığıyla öğrencilerin seçtiği kitaplar, ücretsiz olarak evlerine gönderildi. Proje kapsamında şu ana kadar 265 bin kitap öğrencilere ulaştırıldı.

SÜREKLİ OKUMA ETKİNLİKLERİ VE YARIŞMALAR

Okullarda, tüm eğitim paydaşlarının katılımıyla her gün düzenli olarak 1 saatlik okuma etkinlikleri düzenleniyor. Ayrıca, tüm sınıf düzeylerinde her yıl gerçekleştirilen 4 büyük kitap okuma yarışması bu yıl da devam edecek. "En Güzel Kütüphane Benim" yarışmasıyla her öğrencinin evinde bir kitaplık oluşturulması, "Van Oku? Sun" yarışmasıyla ise öğrencilerin kendini ifade etme becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

KÜTÜPHANELERİN ETKİN KULLANIMI

Projeyle kazandırılan binlerce nitelikli eserin bulunduğu okul kütüphaneleri, etkili ve verimli bir şekilde kullanılmaları için okul içi etkinliklerle destekleniyor. Kitap Van Projesi Koordinatörü Gökhan Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Okumanın tüm il düzeyinde bir kültür haline gelmesi için Kitap Van Komisyonu olarak 13 ilçemizle yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu imkanı sağlayan başta Valimiz Sayın Ozan Balcı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nurettin Aras, İl Müdür Yardımcımız Sayın Harun Kutlu, tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KİTAP TALEBİ SİSTEMİ

Öğrenciler, www.kitapvan.gov.tr sistemi üzerinden kitap talebinde bulunarak, adreslerine ücretsiz kitap gönderimi sağlayabiliyorlar. Proje, Van genelindeki öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmayı ve kütüphanelerin daha verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.