Hüsrevpaşa Ortaokulu Nerede ve Nasıl Gidilir? Hüsrevpaşa Ortaokulu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tatbikat faaliyetleri kapsamında saray ilçesine bağlı kırsal mahallelerde eğitim gören öğrencilerle gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2024 yılı eğitim ve tatbikat faaliyetleri çerçevesinde Saray ilçesine bağlı kırsal mahallelerde eğitim gören öğrencilerle kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Kazımpaşa İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, öğretmen ve öğrencilere afetlere karşı bilinçlendirme eğitimleri verildi.

Ekran Alıntısı-61

AFAD eğitmenleri, Afet Farkındalık Eğitimi ile öğrencilere ve öğretmenlere, afet anında doğru davranış biçimlerini anlattı. Eğitimin ardından, Deprem Anı, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatı yapılarak öğrenciler, gerçeğe en yakın senaryolarla acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimledi. Deprem tatbikatında, deprem anı ve sonrası doğru pozisyon alma ve hızlı tahliye süreçleri uygulamalı olarak gösterildi. Yangın söndürme tatbikatında ise öğrenciler, yangın söndürme tüpü kullanarak yangına müdahale etme becerilerini geliştirdiler. AFAD yetkilileri, bu tür tatbikatların öğrencilerin afet bilincini artırmada ve olası bir afet durumunda daha hazırlıklı olmalarını sağlamada büyük önem taşıdığını belirtti. Van Haber

Muhabir: Yeşim Aşan