Van’ın İskelesinden, sahil yürüyüş bantlarına, park alanlarından piknik alanlarına, yeşil alanlarından Van Gölünün büyüleyici renk tonuna kadar tüm güzellikleri içinde barındıran Zerrinkadeh çiçeklerinin renk cümbüşü oluşturduğu Edremit’te sulama eksikliği ağaç ve yeşilliklerin sararmasına neden oldu.

Van- Gevaş yolu üzerinde bulunan Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü önündeki park, çöp içinde kalırken aynı zaman Belediye ve Karayolları tarafından yapılmayan sulama nedeniyle kaderine terk edildi. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü önünde bulunan park defalarca gündeme getirilmesine rağmen sulanmıyor ve temizlenmiyor.

Van’da hava nasıl olacak (9 Ekim Van hava durumu) Van’da hava nasıl olacak (9 Ekim Van hava durumu)

Van’ın yeşilliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Edremit ilçesi sulama eksikliği nedeniyle sarı renge büründü. Park ve piknik alanlarında biriken çöpler, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi bünyesinde bulunan refüj alanlar ve park alanlarında düzenli sulama yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkili kurumların duruma biran önce müdahale etmesi gerektiğini, Van’ın İpekyolu ilçesinden sonra en uğrak ilçelerinden biri olan Edremit ilçesinde gerekli bakımların yapılması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Yeşim Aşan