Van’ın en işlek noktalarından biri olan Beşyol meydanında yaklaşık 300 kişi arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sev edildi.

Van YYÜ'de Rojin İçin Oturma Eylemi Düzenlendi Van YYÜ'de Rojin İçin Oturma Eylemi Düzenlendi

Van’ın en işlek alanlarından biri olan Beşyol Meydanı’nda arsa anlaşmazlığı nedeniyle yaklaşık 300 kişinin karıştığı bir kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada, meydan adeta savaş alanına döndü. Polis ekipleri, havaya ateş açarak ve gaz bombası kullanarak tarafları ayırmayı başardı.

Olay bugün 15:30 sularında Beşyol meydanında yaşandı, çevrede ki esnaf tarafından edinilen bilgiye göre arsa sahibi arsayı satışa çıkardı, aile bireylerinin duruma tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı. Beşyol meydanında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup arasında taşlı sopalı kavga çıktı, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet ekibi yönlendirildi. Gerginliğin arttığı alanda polis ekipleri havaya ateş açarak ve gaz bombası atarak kavgayı ayırdı. Kavga da yaralanan vatandaşlar ambulans ekipleri ile hastaneye kaldırırken olayla ilgili birçok kişi göz altına alındı. Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı alanda geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi