İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı

Van'da yaşayan vatandaşlar, DSİ ve belediyeleri eleştirerek Şehrin dereleri ve kanallarının bakımsızlığına dikkat çekti. Tarihi Şamran Kanalı’nın durumunun utanç verici olduğunu belirten vatandaşlar biran önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Van’da yaşayan Ahmet Kaya, DSİ ve belediyelere yönelik tepkisini dile getirerek, şehrin dereleri ve kanallarının bakımsız ve kirli olmasından şikayet etti. Kaya, "DSİ bu şehrin kanal ve derelerini neden diğer şehirler gibi tertemiz yapmıyor? Neden Van'ın dere ve kanallarında bakım, onarım, iyileştirme yapılmıyor? Bu şehirdeki dere ve kanallar ot, yosun, çamur, taş, metal, kağıt, lastik ve her tür evsel atıkla dolu. Şehrimizin bu hale gelmesi kabul edilemez," dedi.

Özellikle tarihi Şamran Kanalı'nın durumuna dikkat çeken Kaya, "Tanrı Haldi, Kral Menua ve kızı Tariria 2800 yıl önce inşa edilen tarihi Şamran Kanalı yerine, bizim inşa ettiğimiz bakımsız ve kirli kanalı görse ne derdi? Şamran Kanalı'nın mevcut hali bir skandal, çevreye ve doğaya ihanet, tarihe saygısızlık ve kötü hizmettir," ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, DSİ ve belediyeleri göreve davet ederek, şehrin kanallarının ve derelerinin temizlenmesi, çevresinin düzenlenmesi ve tarihi yapıya uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı

Muhabir: Kamuran Demir