İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı İŞKUR İpekyolu TYP Sonuçları Açıklandı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan hava durumu verilerine göre Van’da kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli rüzgar (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Bitlis 20, Van 23,  Hakkâri 21 ve Muş’ta 25 derece olacağı tahmin edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

“KUVVETLİ RÜZGAR”

 Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (60-80 km/sa), yüksek ve dağlık kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

“YAĞIŞLAR BAŞLIYOR”

Sabah saatlerinde hafif yağmurlu 12°C olması bekleniyor. Gün ortasında havanın bulutlu 18°C, akşam saatlerinde bulutlu 15°C, gece parçalı bulutlu 13°C olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta Van'da en yüksek sıcaklığının 22°C, en düşük sıcaklığın ise 11°C olması bekleniyor.

Muhabir: Kemal Çamlı