Van Haber

Vanlılar Dikkat: Şemsiyesiz çıkmayın!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) hava tahmin raporunu açıkladı.

Abone Ol

16 Ekim Çarşamba; Van'da bugünkü hava durumunun parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Beklenen en yüksek sıcaklık 19°C, en düşük hava sıcaklığının ise 11°C olması bekleniyor. Van'da bugün havanın yağışlı olma olasılığı %60 civarında. Rüzgârın çoğunlukla orta şiddette esmesi bekleniyor. Gökyüzündeki bulutların yoğunluğu %45 oranında. Bugünkü hava şartlarında görüş uzaklığı yaklaşık 16 km olarak tahmin ediliyor. Van'ın bugünkü nem oranı %67 civarında beklenirken, çiy noktası 8°C ve basınç değerinin 1022 mb olması bekleniyor.

Van'da yarınki hava durumu ise; sabah saatlerinde hafif yağmurlu 11°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında havanın yağmurlu 14°C, akşam saatlerinde hafif yağmurlu 15°C, gece hafif yağmurlu 10°C olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta Van'da en yüksek sıcaklığının 19°C, en düşük sıcaklığın ise 2°C olması bekleniyor.

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME ‼️

Van Valiliği tarafından yapılan duyuruda ise, “Bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Van ilinin kuzey ilçelerinde( Erciş, Muradiye ve Çaldıran) yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir.  Yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, Gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinde Van gölündeki teknelerin kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.