Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de mücadele edecek olan Vanspor Futbol Kulübü, yeni sezon hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

Yeni sezona ilk olarak kongre ile başlayan ve uzun süre kongre sürecinin ardından yeni başkan ve yönetimini belirleyen Vanspor’da çalışmalar hızlı başladı. Bir yandan hızlıca kadro planlamasını yapan ve transferlerini gerçekleştiren Vanspor daha sonra kamp çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak Van’da kamp çalışmalarını yapan ve birinci etabı burada tamamlayan Vanspor daha sonra Kayseri Erciyes’e ikinci etap çalışmaları için gitti. 2 Ağustos’ta başlayan kamp çalışmaları 15 Ağustos’ta tamamlandı.

HAZIRLIK MAÇLARI

İkinci etap kamp çalışmaları kapsamın Kayseri Erciyes’te bulunan Vanspor FK burada 3 hazırlık maçı yaptı. İlk olarak 7 Ağustos tarihinde 3. Lig takımı Osmaniyespor FK ile karşı karşıya gelen Van temsilcisi bu maçı 3-0 kazandı. Vanspor daha sonra ciddi bir müsabakaya çıktı. Süper Lig temsilcisi Kayserispor ile 10 Ağustos’ta mücadele eden maçtan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı. Vanspor’un hazırlık kampı son maçı ise 14 Ağustos tarihinde 2. Lig takımı Adana 01 FK ile oldu. Bu maçtan da 2-2 beraberlik ile ayrılan Vanspor, 2. Etap kamp çalışmaları kapsamında oynadığı hazırlık maçlarından 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılmış oldu.

BUGÜN VAN’DA TOPLANACAKLAR

Vanspor’un Kayseri’deki kamp çalışmaları 15 Ağustos’ta tamamlandı. İkinci etap kamp çalışmalarını tamamlayan Vanspor 3 günlük aranın ardından bugün Van’da toplanacak. Vanspor’da yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Takımımız, 2 Ağustos - 15 Ağustos tarihleri arasında Kayseri Erciyes’te gerçekleştirdiği ikinci etap kamp çalışmaları tamamlamıştır. Bu kamp sürecinde, oyuncularımız hem fiziksel hem de taktiksel açıdan yoğun bir hazırlık dönemi geçirmiştir. Verimli geçen antrenmanlarla takımımızın uyumu ve performansı daha da güçlenmiştir. Üç günlük aranın ardından, 19 Ağustos Pazartesi günü şehrimizde toplanıp çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

CANLI İZLE: Vanspor - 68 Aksarayspor maçı! CANLI İZLE: Vanspor - 68 Aksarayspor maçı!

VANSPOR’UN FİKSTÜRÜ

Van’da hazırlıklarına devam edece kolan Vanspor, 1 Eylül tarihinde Lig’deki ilk maçına çıkacak. 2. Lig Kırmızı Grup’ta ilk maçta Derincespor ile karşılaşacak olan Vanspor daha sonra sırasıyla Nazilli Belediyespor, Giresunspor, Elazığspor, Menemen Belediyespor, 68 Aksarayspor, Arnavutköy Belediyespor, Erbaaspor, Ankara Demirspor, Somaspor, Diyarbekirspor, Serikspor, Bucaspor 1928, Karacabey Belediyespor, Beyoğlu Yeni Çarşı, Yeni Mersin İY ve Karaman FK ile mücadele edecek. Karaman maçı ile birlikte ilk devreyi tamamlayacak olan Vanspor’a lige şampiyonluk parolası ile başlıyor.

Muhabir: Kader Çelik