Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'de mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü, ligde kötü sonuçlar almaya devam ediyor.

Amedspor'dan Esenler Erokspor Mağlubiyeti Sonrası Açıklama Amedspor'dan Esenler Erokspor Mağlubiyeti Sonrası Açıklama

Menemen Belediyespor ile 1-1 beraber kaldıktan sonra Teknik Direktör Tahsin Tam ile yollarını ayıran Vanspor, teknik direktörlük görevine Ümit Bozkurt'tu getirdi. Bozkurt çıktığı ilk maçta 68 Aksarayspor'a 1-0 mağlup oldu.

TAM'IN AYRILIŞININ PERDE ARKASI

Peki, Vanspor'da Tahsin Tam ile neden yollar ayrıldı? Olayın perde arkası neydi?

Van TV'de yayınlanan Gündem Futbol'a konuk olan Kulüp Başkanı Erol Temel, Tam'ın ayrılışı sürecini anlattı. Başkan Temel, "Gönül isterdi, sezonun başında büyük umutlarla takımın başıne getirdiğimiz teknik direktörümüz ile devam edelim ve sezonu bitirelim. Ancak, günün şartları ve futbolun doğasında olan değişiklikler nedeniyle bu tür ayrılıklar oluyor." İfadelerini kullandı.

Temel konuşmasını şöyle sürdürdü:

Vanspor büyük bir camia. Bizde baktık ileride sıkıntılar yaşayacağız, önünü önceden kesmek istedik. Aslında Giresun maçından sonra ekibimiz ile oturup görüştük. Bu yola devam edemeyeceğimiz hakkında. Sonra 1-2 maç daha devam edelim ne olacak diye.

"TARAFTARDAN DOLAYI AYRILMADI"

Teknik direktörü taraftar gönderdi yorumlarıyla ilgili konuşan Temel, "Hocamızın ayrılışı tamamıyla taraftan gelen tepkiden dolayı değil. Yönetim Kurulu olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda hocamız ile yollarımızı ayırdık. İstanbul'da hocamız ile görüştük ve helalleştik." Dedi.

2 hafta boyunca yeni hoca konusunda arayışlarının olduğuna değinen Temel şunları ifade etti: "Birkaç isim üzerinde istişarelerimiz oldu. Daha sonra bu şehri, bu ligi ve bu takımı bile Ümit Hocamız ile çalışma kararı aldık. Daha öncede bu noktada görüşmelerimiz olmuştu. Ancak sonuç itibariyle şimdi Ümit hoca ile devam ediyor."

TEMEL: BU DAR GEÇİTTEN ÇIKACAĞIZ

Karamsar olunmaması gerektiğine vutgu yapan Temel son olarak, "Henüz ligin ve yolun başındayız. Takımımıza, hocamıza ve ekibimize güveniyoruz. Bu dar geçitten çıkacağız. İnanıyorum ki biz başaracağız. Vanspor'u nereden alıp nereye getirdik. Sadece oynanan futbol değil, diğer alanlarda da önemli çalışmalar yaptık. Altyapı sorunlarımızı çöktük. Önemli bir kemik takım kurduk. Takımın oturması zaman alır her zaman. Uzun bir maraton var önümüzde. Çok daha iyi olacağız." Şeklinde konuştu.

Muhabir: Kemal Çamlı