Van Haber

VASKİ'de abone mağduriyeti; Vatandaşlar mağdur ediliyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) abonelik iptali ve yeni abonelik işlemlerinde mağduriyetlere yol açıyor.

Abone Ol

Van’da geçtiğimiz günlerde kiralık kaldığı evinden ayrılan bir vatandaş daha sonra yetkili birimleri arayıp aboneliğini iptal ederken aynı zamanda e-Devlet üzerinden işlemlerini tamamlayarak son faturayı ödedi. İptal işlemlerinden 2 ay sonra vatandaşa tekrar fatura kesilerek aboneliği aktif hale getirildi. VASKİ tarafından oluşturulan fatura ile vatandaş 128 TL ödeyerek tekrar iptal işlemi gerçekleştirirken VASKİ’de meydana gelen iletişim sorunu vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.


“AKMAYAN SUYA FATURA KESİLDİ” 


Yaşanan mağduriyet ile ilgili konuşan vatanda, “Ben evden ayrılırken vanaları tamamen kapatıp son faturamı ödeyerek çıktım, ki fatura ödemeden yani borçlu bir şekilde abonelik kapatılmıyor. İşlem üzerinden iki ay geçti ve bana bir fatura daha ulaştı, birincisi akmayan suya nasıl fatura kesilir, ikincisi abonelik iptal edilmesine rağmen aylar sonra yeni bir fatura nasıl adıma çıkar, bu anlamda mağduriyet yaşadım. Fatura bana ulaştıktan sonra VASKİ birimleri ile iletişime geçtim, durumu izah etmeye çalıştım, başta saatlerce yönlendirme yapılarak hattan düşürüldüm, ardından müşteri temsilcisi yaşanan sorunun düzeltileceğini, işlem sonrası bilgi verileceğini söyledi. Sorunun çözümünü beklerken bugün yaptığım görüşmede e-Devlet üzerinden işlem tamamlanmadığı bu son faturayı ödedikten sonra iptal işleminin tamamlanacağı söylendi. Bu anlamda mağdur oldum, 128 TL önemli bir para değil, ödemesini gerçekleştirebilirim ama iletişim konusunda yaşanan sorunlar ve aylar sonra gelen fatura vatandaşları mağdur ediyor” dedi.