Van Haber

VOTAŞ’a ne oldu; Akıbeti merak konusu oldu

Bir zamanlar Van’da hayvancılık alanında başarılı çalışmaların yapıldığı VOTAŞ’ın son zamanlarda akıbeti merak konusu oldu.

Bir zamanlar Van’da hayvancılık alanında başarılı çalışmaların yapıldığı VOTAŞ’ın son zamanlarda akıbeti merak konusu oldu.

Vanlı İş İnsanı Şemsettin Bozkurt VOTAŞ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozkurt VOTAŞ ile ilgili yaptığı açıklamada yetkililerin biran önce duruma açıklık getirmesi gerektiğini belirtti.

Bozkurt, “Az önce VOTAŞ'la ilgili bir paylaşım gözüme çarptı. Şahsen VOTAŞ'la ilgili son durum nedir bilmiyorum. Hissedarları kâr payı alıyorlar mı, onu da bilmiyorum. Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan VOTAŞ ihaleye çıkarken daha ilk günden bu kurumun SÜTAŞ ya da Ülker gibi kurumlara devredilmesi gerektiğini söylemiştim. Bu işi kurumsal firmalar daha iyi yapar demiştim. Mesele birilerinin kazancı ya da kaybı değil Van'da hayvancılığın yeni yol ve yeni yöntemlerle geliştirilmesiydi. Doğrusu SÜTAŞ'ın VOTAŞ'ı alması Van ekonomisinde bir çarpan etkisi yapardı. Ama dinletemedim. SÜTAŞ'ın Aksaray ve Bingöl'e yaptığı yatırımlar incelenirse ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Bu iki ilde de kişi başına düşen milli gelir önemli oranda arttı. Vanlılar elinde olan VOTAŞ'ın böyle bir katma değer sağladığını sanmıyorum” dedi.