Sosyal medya hesapları üzerinden yetkili mercilere çağrıda bulunularak seferlerin artması için sık sık uçak sorununun gündeme taşındığı Van’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın paylaşımı dikkat çekti. Kentin ticaretinde ve TOBB’da sözü geçen Takva Vanlı iş insanı Feridun Irak’ın paylaşımını alıntılayarak ‘Yetkili ve etkili olduğunu iddia edenlere açık çağrıdır’ ifadelerini kullandı.

“STK’LARI PROTESTO EDİYORUZ”

Van’da bulunan uçak sorununu gündeme taşıyan iş İnsanı Irak,

“Van’dan-İzmir’e seyahat etmek isterseniz temmuz ayı sonuna kadar uçakta yer yok. Nedeni SunExpress ’in daha önce haftanın her günü hatta bazı günlerinde iki olan sefer sayısını haftada 3’e düşürmesi olmuştur. SunExpressin fırsatçı, ticari ahlaka sığmayan bu tutumunu kınıyorum. Amma velakin biz sizin değil sizin bu tutumunuza her zaman olduğu gibi sessiz kalan itirazı olmayan siyasiler ve STK’ların kurbanı oluyoruz. Onları da protesto ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

VAN TSO YETKİSİZ Mİ?

Yapılan paylaşımı alıntılayarak alaycı bir imayla cevap veren Necdet Takva ise

“Yetkili ve etkili olduğunu iddia edenlere açık çağrıdır! Lütfen Van’ın uçak sefer sayısını arttırın!” ifadelerini kullandı.

Yapılan paylaşım tepkiye neden olurken Van Ticaret ve Sanayi Odasının kent ekonomisinde yetkisiz ve etkisiz olduğu düşünüldü.

Yeni Doğu Gazetesi / Yeşim Aşan

Kaynak: Haber Merkezi