Uraloğlu, internet fiyatlarının serbest piyasaya bağlı olarak belirlendiğini ve müdahale yetkilerinin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Discord uygulamasına getirilen erişim engelinin nedenini de açıkladı.

İnternet Faturaları Serbest Piyasa Etkisiyle Şekilleniyor

Son dönemde artan 'yüksek fatura' şikayetleri üzerine Uraloğlu, internet fiyatlarının bir yıllık veya iki yıllık abonelik yenilemelerinin sonucunda ortaya çıktığını belirtti. "İnternet faturaları tamamen serbest piyasa şartlarına göre düzenleniyor," diyen Uraloğlu, düzenleyici bir yetkilerinin olmadığını vurguladı. Ayrıca, tarifelerin enflasyon oranlarına göre belirlendiğini ve vatandaşların kampanyalarla aldıkları hizmetlerin zamanla değişebileceğini kaydetti.

Fatura Sorunlarına Dikkat Çekti

Yüksek faturalarla ilgili olarak, abonelik kapsamının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Uraloğlu, fatura değişikliklerinin ardındaki sebepleri anlamanın önemli olduğunu vurguladı. "Hangi paketler arasında geçiş yapıldığına dikkat etmek gerekiyor," dedi.

Narin'in Evinde öldürüldüğü kesinleşti Narin'in Evinde öldürüldüğü kesinleşti

Discord'a Erişim Yasağı Neden Getirildi?

Bakan Uraloğlu, mesajlaşma uygulaması Discord'un erişime engellenmesinin sebebini de açıkladı. Uygulamanın güvenlik birimleriyle bilgi paylaşmadığını belirten Uraloğlu, "Discord, bilgileri güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi