Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi Van’ın içme suyunda siyanür var mı? İddialara yanıt geldi

Yol-İş Sendikası Van 1 No’lu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, işçilerin ve geniş halk kesimlerinin giderek artan geçim sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, adaletsiz vergi sistemi ve güvencesiz çalışma gibi temel sorunlara dikkat çeken Çalımlı, işçilerin alım gücünün sürekli azaldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, büyükşehirlerde artan kira fiyatlarının ve temel tüketim ürünlerine gelen sürekli zamların işçileri zora soktuğu ifade edildi. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki son zamlarla birlikte, işçi ailelerinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekilen açıklamada Ayrıca, okulların açılmasıyla birlikte eğitim masraflarının da altından kalkılamaz bir hale geldiği belirtildi.

Vergi Sisteminde Adalet Çağrısı

TÜRK-İŞ sendikasına bağlı Yol-İş Sendikası Van 1 No’lu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı, “Mevcut vergi sisteminin adaletsiz olduğunu ve işçiler üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini savundu. Gelir vergisi tarifelerinin güncellenmesi ve işçilerin sosyal haklarından vergi kesilmemesi gerektiği vurgulandı. Çalımlı, Ayrıca, gelir vergisi oranının tüm işçiler için yüzde 15'te sabitlenmesi talep ediyoruz” dedi

"Emeklilik Güvencesi Kıdem Tazminatı Korunmalı"

Sendika, kıdem tazminatının işçilerin emeklilikteki en önemli güvencesi olduğunu belirterek, kıdem tazminatı tavan miktarının artırılması gerektiğini dile getirdi. Kıdem tazminatıyla ilgili mevcut düzenlemelerin işçilerin mağduriyetini artırdığına dikkat çekildi.

"Ekonominin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz"

TÜRK-İŞ, işçilerin, emeklilerin ve yoksul kesimlerin ekonomik sorunların bedelini ödememesi gerektiğini savunarak, hükümete bu konularda adım atılması çağrısında bulundu. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten sendika, taşeron işçiliğin sona erdirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Muhabir: Kamuran Demir