Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, İstanbul ve Erzincan bölgelerinde büyük bir depremin beklendiğine dikkat çekti. Özellikle Marmara'nın batısı ve Erzincan Yedisu civarında depremin yakın olduğunu belirten Alkan, yetkilileri en kısa zamanda önlem almaya çağırdı.

"İSTANBUL’DA BÜYÜK DEPREM KAÇINILMAZ"

Doç. Dr. Hamdi Alkan, Marmara'nın batısındaki fay hatları üzerinde yoğun bir deprem beklentisi olduğunu ifade ederek, "İstanbul bir metropol olmasına rağmen yapı stoku ve hazırlıklar maalesef yeterli değil. Yetkililer de bu durumu biliyorlar, gerekli önlemler en kısa zamanda alınmalı. Çünkü orada bir deprem olacak," dedi.

istanbulda deprem bekleniyor

Alkan, Marmara bölgesi ve Erzincan için yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarını paylaşarak, bölgedeki tektonik parametrelerin hesaplandığını ve sismolojik verilerin depremin yaklaştığını gösterdiğini vurguladı. "Oradaki deprem çok uzak görünmüyor. İnsanları bilinçlendirmek bu noktada çok önemli," dedi.

Van’da işten çıkarılan çalışanlara yönelik açıklama Van’da işten çıkarılan çalışanlara yönelik açıklama

"DEPREM EĞİTİMİ ŞART"

Depreme karşı alınacak önlemler ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Alkan, "Depremle ilgili bilimsel çalışmalardan çok, günlük hayatta vatandaşlarımızın ne yapması gerektiğini öğretmek önceliğimiz olmalı. Deprem anında nasıl korunuruz, sonrasında neler yaparız? Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz hayati önem taşıyor," şeklinde konuştu. Alkan, özellikle Marmara bölgesinde deprem farkındalığının artırılmasının gerekliliğine dikkat çekti ve devlet kurumlarının bu konuda daha fazla inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Halit Aydin