Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 14 Ağustos 2001'de Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, siyaset sahnesinde 23 yılı geride bıraktı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti), bugün kuruluşunun 23'üncü yılı kutlanıyor. 14 Ağustos 2001 yılında kurulan ve Kasım 2002 seçimlerinden bu yana iktidarda olan AK Parti siyaset sahnesindeki 23 yılı geride bıraktı. AK Parti'nin 23 yıl dönümü dolayısıyla özel bir program düzenleyen AK Parti Van İl Başkanlığı 2028 yılı hedeflerini de açıkladı. Programda konulan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray Partinin kuruluş yılından bu yana Van’ın gerekli hizmetleri aldığını söyledi.

VAN, İHYA, İNŞA VE İMAL ETME ANLAMINDA BİRÇOK KONUDA DESTEK GÖRDÜ

Programda konuşan İl Başkanı Güray, “Bugün, 14 Ağustos 2001'in yıldönümü olan 23. yılımızı kutluyoruz. AK Parti’nin kurulduğundan bugüne çeşitli serüvenler yaşadığı bu 23 yılı tekrar yâd ediyor ve kutluyoruz. İnşallah nice nice 23 yıllara. Cumhurbaşkanımızın izinde, AK Parti teşkilatlarıyla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. İlimiz, AK Parti ile tanıştıktan sonra, 2002 yılındaki seçimlerden sonra Cumhuriyet tarihi boyunca ilimize yapılan yatırımların 2002'den 2024 yılına kadar fazlasıyla hizmete sunulduğunu bugün görüyoruz. Şöyle bir rakam verecek olursak, kamu yatırımlarında Van, 81 il arasında dokuzuncu sıradadır. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ve bakanlarla beraber Van'ımıza birçok konuda destek sundular. Van, ihya, inşa ve imal etme anlamında birçok konuda destek gördü. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu destekler kalkınma, huzur ve güven anlamında devam edecek” dedi.

BİZ BÜYÜK VE KÖKLÜ BİR PARTİYİZ

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana Van’a gerekli hizmetleri yaptığını ve bu yolda gerekli tüm çalışmaların devam edeceğini kaydeden Güray, “Malumunuz, AK Parti ile birlikte ilimizin son yıllarda yükselen bir turizm trendi var. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı hızla devam edeceğiz ve İran ile olan ilişkilerimizi turizm açısından geliştirmeye devam edeceğiz. Biz büyük ve köklü bir partiyiz. Evet, son seçimlerde beklenmedik ve çok kötü yerel yönetim sonuçları ortaya çıktı. Ancak biz küllerimizden doğan, asla pes etmeyen ve meydanı hiç kimseye bırakmayan tecrübeye ve kadrolara sahip bir partiyiz. Cumhurbaşkanımızla birlikte tekrar yola devam ediyoruz. İnşallah 2028 seçimlerine kadar teşkilatlarımızla birlikte Van'dan güçlü bir ses olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer alacağız” diye konuştu.

DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı DSİ Van Bölge Müdürlüğü yalanladı

İLİMİZDE AYNI HASSASİYETLE GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

2028 yılında yapılacak seçimlerde Van’da kaybedilen belediyelerin tekrar AK Partiye geçeceğini belirten Güray, “AK Parti, mazlumun ve mağdurun partisidir. Bu çizgide, bölgede ve ilimizde aynı hassasiyetle görevimize devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de teşkilatlarımıza yeni eklemeler yaparak, güçlü bir şekilde yeni vizyonlar ve gençler kazandırarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedefimiz kısa vadeli değil, uzun vadeli planlar yapmaktır. İnşallah bunu başaracağız. 14 Ağustos'ta 23. yıldönümümüzü kutluyoruz. Saat 14:00 gibi burada hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye'ye eş zamanlı hitap edecek. Kendilerini dinleyeceğiz ve Ankara'daki programı buradan hep birlikte izleyeceğiz. Şimdilik, tüm vekilimiz geç kaldı ama bir video gösterimiz vardı” şeklinde konuştu.

Muhabir: Güneş Karabulut